De pagina wordt geladen...

AMS-IX: wereldpartner voor regionale hotspots

Als belangrijkste internetknooppunt ter wereld is het voor de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) essentieel om stevig verankerd te zijn in het Nederlandse datacenter ecosysteem. Dé digital gateway naar Europa. Ruim 850 netwerken wereldwijd zijn bij AMS-IX aangesloten. Het internetknooppunt verzorgt voor hen connectiviteit. Een samenwerking met NLDC was voor AMS-IX dan ook een logische stap.

Voorheen maakten vooral internet- en netwerk service providers, hosting- en cloudproviders en grote contentleveranciers gebruik van het internetknooppunt. Aleksandar Mitrov, product & business development manager bij AMS-IX, ziet de laatste jaren ook een ander type klant aansluiten.

“Datastromen groeien nog steeds snel en de digitalisering van het bedrijfsleven neemt steeds meer toe. Daardoor is er onverminderd veel vraag naar colocatie is. Zeker ook vanwege de garanties op bedrijfscontinuïteit en de efficiëntievoordelen van colocatie. Bedrijven en organisaties hebben een grotere behoefte aan data-uitwisseling. Netwerken en netwerkfuncties moeten flexibeler en eenvoudiger. We hebben daarom veel energie gestoken in het ontwikkelen van een geautomatiseerd delivery model gebaseerd op software defined networking en network function virtualization. Deze technieken zorgen ervoor dat verbindingen tussen datacenters, (public) clouds en on-premise omgevingen geautomatiseerd, nagenoeg on demand, redundant en zeer flexibel opgezet kunnen worden.”

AMS-IX EasyAccess en NLDC

De toenemende datavolumes leiden er ook toe dat schaalbaarheid en veiligheid een hogere prioriteit hebben. Mitrov:“Verbindingen via het publieke internet voldoen vaak niet meer. De eisen voor beschikbare bandbreedtes én veiligheid worden hoger. Veel bedrijfsdata is gevoelig. Via publieke internetverbindingen is er geen absolute garantie dat er niemand meekijkt.

Steeds meer bedrijven en organisaties kiezen daarom voor een directe verbinding via een internetknooppunt

Bijvoorbeeld via een private VLAN. Ook willen ze de capaciteit van die verbinding kunnen op- en afschalen. Daarom hebben we in het voorjaar van 2018 een nieuwe dienst gelanceerd: EasyAccess. Met deze dienst kunnen klanten van NLDC direct aansluiten op AMS-IX.”

Regionale hotspots als springplank

Het is belangrijk dat AMS-IX aanwezig is in de datacenters van NLDC”, stelt Mitrov. “Wij willen zo veel mogelijk bedrijven en organisaties bereiken en hen een gebruiksvriendelijke, neutrale manier bieden om connectiviteit af te nemen. Door aanwezig te zijn in de datacenters van NLDC, beslaan we meteen een groot deel van Nederland. Want NLDC heeft meerdere regionale hotspots én een stevige aanwezigheid in de metropoolregio Amsterdam. Het gevarieerde klantportfolio van NLDC zorgt er ook voor dat we interconnects met een heel divers palet aan regionale dienstverleners kunnen bieden. De hotspots van NLDC zijn voor bedrijven digitale springplanken naar de rest van Nederland en de wereld. We zijn er trots op daaraan bij te dragen.”

Alle cases

Meer weten?

Bel Rick:
020 – 605 8888

Stel een vraag
Ja, ik wil teruggebeld worden