De pagina wordt geladen...

Controle over onze schaalbaarheid met diensten van NLDC

Montapacking, een fulfilmentbedrijf, verzorgt de logistiek voor zo’n 475 webshops. Daarmee ontzorgt het bedrijf ondernemers. Door het regelen van de inbound logistiek, opslag en ervoor te zorgen dat bestellingen worden afgeleverd. Zaken die e-commerce ondernemers liever niet zelf doen.

De ambities zijn groot. Het bedrijf heeft meerdere vestigingen in Nederland en de ambitie zich te vestigen in België en Duitsland. Belangrijke voorwaarden? Continuïteit van bedrijfsprocessen. En flexibiliteit in schaalbaarheid. Webshopeigenaren moeten kunnen vertrouwen op Montapacking. Klanten kunnen via een webportaal inzien wat de voorraad is, wanneer bestellingen zijn ingeboekt, de order volgen en retouren inzien. De e-commerce markt groeit snel. De belangen zijn groot.

Wouter Stolk, teamleider IT bij Montapacking: “Ons IT-platform werd voorheen niet gefaciliteerd vanuit een datacenter. We hadden ons platform deels uitbesteed aan een service provider en maakten gebruik van virtual private servers. Als een klant op de fysieke shared server waar onze VPS’en op draaiden veel resources gebruikte, dan merkte je dat. Dat wilden we niet meer, want het raakte onze dienstverlening.”

Van VPS’en naar colocatie

Dus onderzocht Montapacking verschillende opties zoals een private cloud. Dat viel qua kosten en schaalbaarheid tegen. Stolk: “Daarom namen we zelf de hele infrastructuur in beheer en kozen we voor colocatie van NLDC.” Sinds anderhalf jaar staan de IT-voorzieningen van Montapacking in het Tier IV-datacenter van NLDC in Eindhoven. “Bij NLDC ligt nu een belangrijk onderdeel van onze organisatie. We hebben meer controle en grip op onze IT-infrastructuur. En we kunnen schalen op een manier die past bij onze behoeften.”

Volop vertrouwen met een twindatacenter

De keuze voor NLDC was een keuze voor kwaliteit. Stolk: “Belangrijkste reden is hun staat van dienst en betrouwbaarheid. Door de Tier IV certificering is ons vertrouwen heel hoog. En met een active-active replicatie van ons IT-platform in het NLDC datacenter in Rotterdam (twindatacenter oplossing) zijn onze e-fulfilment diensten altijd beschikbaar.” Ook is de IT-teamleider tevreden over de voorzieningen die NLDC biedt. “Je wil natuurlijk het allerbeste op het vlak van koeling, connectiviteit en noodstroomvoorzieningen. Dat bieden de datacenters van NLDC.

NLDC als allround partner

De migratie van de IT naar het datacenter verliep vlekkeloos. Stolk: “Nieuw voor ons was dat er heel goed met ons werd meegedacht. Het team van NLDC kon over alles adviseren. Ook kon ik met vragen terecht bij de floormanager. De samenwerking voor, tijdens en natuurlijk na de migratie gaat dan ook erg soepel. Korte lijntjes, snel en makkelijk schakelen. NLDC is zakelijke partner én discussie- en sparringpartner. Ik merk aan alles dat het onderlinge contact laagdrempelig en flexibel is. En nog een groot voordeel van NLDC is dat ze carrier-onafhankelijk zijn. We konden dus onze eigen provider meenemen. Dat alles bij elkaar maakt werken met NLDC heel fijn.”

Alle cases

Meer weten?

Bel Arent:
020 – 605 8888

Stel een vraag
Ja, ik wil teruggebeld worden