De pagina wordt geladen...

Met de overstap naar NLDC sorteren we voor op groei

Groei en een groot aanpassingsvermogen. Dé rode draad door de geschiedenis van ICT-dienstverlener Acknowledge. Het bedrijf is gevestigd in Waalre en sinds de oprichting 25 jaar geleden flink gegroeid. Door te migreren naar het Tier IV-datacenter van NLDC in Eindhoven legt Acknowledge nu een toekomstbestendig fundament voor verdere groei.

De kracht van Acknowledge? Scherp kijken naar de klantvraag. “Samen met onze klanten vertalen we ICT-vraagstukken naar functioneel beleid. Met creativiteit en passie ondersteunen wij organisaties met de toepassing en begeleiding van ICT-oplossingen en -diensten”, vertelt Henno Vos, Business Unit Manager bij Acknowledge.

“Wij zijn gestart in Brabant. Daar staat ons hoofdkantoor nog steeds. Maar met meer dan 270 medewerkers bedienen we inmiddels klanten door heel Nederland. We zijn zelfs actief voor een aantal klanten in Europa. Zo beheren we op afstand de ICT van hun buitenlandse vestigingen.”

Van cloudplatformen tot ICT-outsourcing

Acknowledge levert een scala aan diensten. “Door een breed aanbod aan disciplines te combineren vinden we voor klanten de best passende oplossing, wat de vraag ook is. Van complete werkplekken tot cloudplatformen en van ICT-outsourcing tot businessapplicaties als Microsoft Office 365. De nadruk van onze bedrijfsvoering ligt op continuïteit en flexibiliteit, zodat we duurzame relaties met onze klanten op kunnen bouwen”, legt Vos uit.

Op zoek naar een toekomstbestendige datacenterpartner

Door de flinke groei van de afgelopen jaren stelt Acknowledge steeds hogere eisen aan de netwerkconnectiviteit en aan de datacenters waar ze de servers onderbrengt. “Om voor te sorteren op de huidige en toekomstige groei hadden we een andere datacenterpartner nodig”, zegt Joris Klomp, consultant bij Acknowledge. Hij is verantwoordelijk voor de datacentermigratie. “Onze klanten werken met verschillende partijen voor netwerkverbindingen. Daarom zochten we naar een datacenterpartner die volledig onafhankelijk is van leveranciers (carrierneutraal). Ook de betrouwbaarheid en certificeringen waren belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de NEN 7510-certificering voor informatiebeveiliging. En uiteraard willen wij een datacenterpartner die vooroploopt in duurzaamheid.”

NLDC als beste uit de bus

Acknowledge ging niet over een nacht ijs bij de zoektocht naar een nieuwe datacenterpartner. Joris Klomp: “We maakten een eerste selectie op basis van een aantal criteria, zowel technisch als niet-technisch. Zo moest de nieuwe partij over gecertificeerde datacenters beschikken die minimaal Tier III zijn uitgevoerd. Ook moest de nieuwe datacenterpartner topkwaliteit bieden op het gebied van netwerkconnectiviteit. Verder was de afstand belangrijk, want we willen het primaire datacenter binnen een half uur kunnen bereiken. NLDC vervult al deze voorwaarden, heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding en voldoet aan de hoogste milieueisen. Zij hebben daarnaast het enige Tier IV-datacenter in Nederland. En dat bevindt zich ook nog eens op de High Tech Campus in Eindhoven, maar een kleine vijf minuten rijden vanaf ons hoofdkantoor in Waalre.”

Verrassend voorspoedige migratie

Halverwege januari 2019 startte Acknowledge met de migratiewerkzaamheden. Klomp: “Die verdeelden we in meerdere fases. Eerst is ons zelfgebouwde Infrastructure as a Service-platform, gebaseerd op VM Ware-technologie, overgezet. Het liep allemaal verrassend voorspoedig. Wij hadden 1 april als oorspronkelijke deadline. Uiteindelijk waren wij twee weken daarvoor al klaar. Dat kwam zeker ook door de betrokkenheid van het accountmanagement en de floor manager van NLDC.” In een volgende fase wordt het NLDC-datacenter volledig als primaire locatie in gebruik genomen en gaat een uitwijklocatie live. “In de laatste fases activeren we alle netwerkverbindingen van onze klanten in het NLDC-datacenter. Ook zullen we de servers van onze colocatieklanten fysiek naar Eindhoven verhuizen. Deze fases vinden stap-voor-stap plaats in overleg met onze klanten en NLDC”, aldus Klomp.

Voorsorteren op de toekomst

Door de keuze voor NLDC als datacenterpartner sorteert Acknowledge voor op toekomstige groei.  Vos: “ICT en technologieën zoals Internet of Things worden steeds belangrijker voor de bedrijfsvoering. Tegelijkertijd blijft goed ICT-personeel schaars. Dat maakt uitbesteding van ICT voor veel organisaties aantrekkelijk. Die ontwikkelingen maakt onze rol als full service ICT-dienstverlener alleen maar belangrijker en groter. En dus hebben we sterke en flexibele partners nodig, zoals NLDC. Het liefst nemen wij in de toekomst alle rackruimte van NLDC in Eindhoven over.”

Alle cases

Meer weten?

Bel Lennert:
020 – 605 8888

Stel een vraag
Ja, ik wil teruggebeld worden