De pagina wordt geladen...

Restwarmte voor campus, koelte voor ons

De warmte die de servers in onze datacenters produceren transporteren we via een bestaande warmtering naar de andere gebouwen op de campus. Zo besparen zij op hun energieverbruik en dus op hun CO2-emissie.

Ons datacenter in Eindhoven is het enige Tier IV gecertificeerde datacenter in Nederland. State of the art. In 2015 in een half jaar gebouwd. Volgens de principes van cradle to cradle.

Natuurlijk in  Brainport Eindhoven. Een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. De High Tech Campus in Eindhoven is de slimste vierkante kilometer in Europa. In Eindhoven komen digitalisering en duurzaamheid samen. De warmte die wij produceren transporteren we via een bestaande warmtering naar de andere gebouwen op de campus. Zo besparen zij op hun energieverbruik en dus op hun CO2-emissie.  In ruil voor de warmte krijgen wij afgekoeld water. Zo hoeven we zelf geen koude te produceren voor het koelen van de opgestelde IT-apparatuur. Die koude transporteren we met uiterst energie-efficiënte pompen. De ondergrondse warmte-koudeopslag (WKO-systeem) dient als buffer. Hier putten we in de wintermaanden uit.

Onze warmte gebruiken we ook zelf slim opnieuw

Een deel van de warmte uit het datacenter gebruiken we zelf op de locaties Eindhoven en Aalsmeer. Om onze  noodstroomsystemen voor te verwarmen. Zodat die altijd op bedrijfstemperatuur zijn om op te starten bij een stroomstoring in het energienet. Zo waarborgen we de energievoorziening naar de opgestelde IT-apparatuur. Door deze slimme manier van hergebruik besparen we per jaar veel energie. Vergelijkbaar met het verbruik van meer dan 60 huishoudens. Ons datacenter is dan ook in principe klimaat positief. Want het voorkomt CO2-emissie. Zo geven we duurzaamheid concreet handen en voeten.

Alle duurzame projecten

Meer weten?

Bel 020 – 605 8888

Stel een vraag
Ja, ik wil teruggebeld worden