De pagina wordt geladen...

Duurzaamheid en digitalisering hand in hand

We lopen voorop in duurzaamheid en hebben een voortrekkersrol als het gaat om circulair ondernemen. Want we vinden het belangrijk om onze sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Bovendien geloven we dat duurzaamheid en digitalisering samengaan. We investeren in die combinatie. Zodat u zeker weet dat u op alle fronten de best passende dienstverlening krijgt.

Benieuwd naar onze duurzame initiatieven?

Datacenters als warmtebron

Van onze datacenters in de metropoolregio Amsterdam tot en met die in Groningen, Rotterdam en Eindhoven. Al onze datacenters maken 100% gebruik van groene stroom. Maar we gaan verder dan dat. Want bij verantwoordelijkheid nemen hoort dat we iets terugdoen voor de maatschappij. Zo zetten we in op warmteterugwinning. Want de warmte die wij produceren, kunnen we heel goed gebruiken om bijvoorbeeld gebouwen te verwarmen. Zo gaan duurzaamheid en digitalisering hand in hand.

Center of
a sustainable future

Met onze unieke duurzaamheidsprojecten doen we iets terug voor de samenleving. Want restwarmte? Die kan de maatschappij heel goed gebruiken. Zo hebben we bijvoorbeeld een samenwerking met High Tech Campus Eindhoven waarbij we onze restwarmte wisselen voor koude. En leveren we in Aalsmeer restwarmte aan kindcentrum Triade en aan Fertiplant, een exporteur van potplanten. Duurzaam én ook nog eens slim.

Bekijk onze visie op huidig datacenterbeleid

Omdat we er
alles uit willen halen

Circulair. Dé vorm van duurzaam ondernemen. Werken we hard aan. Zo proberen we elke grondstof en elk materiaal te hergebruiken. Zoals de glaswanden en gipsplaten in ons datacenter in Eindhoven. Ook gebruiken we hier materialen die al een eerder leven hadden. Bijvoorbeeld het beton. Of de Desso tapijttegels. En we gebruiken hier metalen goten voor de glasvezelkabels. Want metaal is makkelijker te hergebruiken dan kunststof. Zelfs bij het ontwerp en de hoogte van dit datacenter is rekening gehouden met een volgende bestemmingsmogelijkheid als kantoorpand.

Bekijk onze BREEAM-certificering

Award voor onze slimme ideeën

Onze datacenters staan altijd aan. Redundante noodstroomsystemen vangen een eventueel uitval van de energievoorziening uit het energienet op. Om een vlekkeloze overgang te garanderen, moeten we alle aggregaten continu voorverwarmen. Traditionele systemen voor deze voorverwarming verbruiken veel energie. Dus gebruiken we hier de reguliere restwarmte voor. Voor dit idee kregen we in 2016 de Datacenter Dynamics Award. Inmiddels passen we ook in Eindhoven en Aalsmeer dit principe toe.

Zonne-energie voor onze noodstroom­voorziening

Op het dak van ons datacenter in Aalsmeer prijken 513 zonnepanelen die een capaciteit van 146.205 kWh per jaar leveren. En een CO2-reductie van 94.886,40 kg. Dat staat gelijk aan een jaarverbruik van 45 huishoudens aan energie en 4700 bomen die CO2 uit de lucht halen en omzetten in zuurstof en biomassa.

Zo halen we het maximale uit onze warmte

Al onze datacenters zijn CO2-neutraal. We maken gebruiken van 100% groene stroom. Geleverd door de windparken voor de kust van Nederland. Maar we doen meer. We compenseren de CO2-emissie die we niet kunnen voorkomen met Gold Standard Klimaatcompensatie. En we besparen CO2-emissie op andere locaties door warmte aan deze locaties te leveren. Daar krijgen we koude voor terug zodat we ook op onze locaties in Aalsmeer en Eindhoven fors op ons energiegebruik besparen.

Restwarmte voor Aalsmeerse samenleving

Jeroen Volmuller van NLDC aan het woord over dit unieke project

Restwarmte voor Aalsmeerse samenleving

Restwarmte voor Aalsmeerse samenleving

In Aalsmeer zijn we gestart met een slim energie-uitwisselingstraject. Samen met het plaatselijke bedrijfsleven en de gemeente Aalsmeer. Zij delen onze visie op duurzaamheid.

Bekijk de case
Restwarmte voor campus, koelte voor ons Restwarmte voor campus, koelte voor ons

Restwarmte voor campus koelte voor ons

De warmte die de servers in onze datacenters produceren transporteren we via een bestaande warmtering naar de andere gebouwen op de campus. Zo besparen zij op hun energieverbruik en dus op hun CO2-emissie.

Bekijk de case
Restwarmte voor campus, koelte voor ons
Ja, ik wil teruggebeld worden