Kennisbank

Wij delen graag onze kennis

Nieuws, Whitepapers, Events, Factsheets, Referenties, Videos, of Alles

‘We betrekken klanten bij onze innovaties’

Geplaatst op 6 Maart 2019

Een colocatie provider is zo goed als zijn dienstverlening. Hugo Hoekstra, vice president services bij NLDC, begrijpt dat als geen ander. “We betrekken klanten bij onze innovaties en gaan veel verder dan alleen het beantwoorden van vragen”

Lees meer

NLDC introduceert nieuwe connectiviteitsdienst Metro Connect

Geplaatst op 7 Februari 2019

NLDC levert vanaf vandaag de nieuwe dienst Metro Connect tussen de eigen datacenters in de regio Amsterdam. Zo vormen de datacenters in Aalsmeer, Oude Meer (Schiphol) en Almere samen één groot virtueel datacenter. Dit creëert veel voordelen op het gebied van IP & Cloud connectiviteit.

Lees meer

Connectiviteit en datacenterdiensten voor de Brainport

Geplaatst op 13 November 2018

Een datacenter zonder de juiste connectiviteit is als een schip op het droge. NLDC werkt om die reden ook samen met lokale connectiviteitspartners die hun markt goed kennen en precies weten waar in hun regio behoefte aan is. In Eindhoven zijn dat onder andere Breedband Regio Eindhoven (BRE) en de Eindhoven Fiber Exc…

Lees meer

Verhuizen naar een datacenter

Geplaatst op 24 Oktober 2018

U heeft na lang nadenken, veel gesprekken en uitgebreide voorlichting de knoop doorgehakt. De IT-infrastructuur van uw organisatie verhuist naar een datacenter vanwege de veiligheid, beschikbaarheid en snel veranderende IT-behoeften van uw business. Nu is het zaak om de verhuizing tot in de puntjes voor te bereiden.…

Lees meer

UPS systemen in datacenter Oude Meer vernieuwd

Geplaatst op 18 Oktober 2018

In het NLDC datacenter in Oude Meer is samen met technologiepartner Huawei hard gewerkt aan het vervangen van de UPS systemen (uninterrupted power supply). Kortgeleden werd het systeem na een week van intensieve SAT testen in gebruik genomen.

Lees meer

In 5 stappen naar een datacenter

Geplaatst op 18 September 2018

Wie zijn IT onderbrengt in een datacenter voor colocatie of van het ene datacenter naar het andere verhuist, wil zeker weten dat de migratie soepel verloopt. Het gaat om niets minder dan het hart van uw organisatie, en die is kwetsbaar als deze niet in goede handen is. Het is daarom goed om te weten welke ondersteun…

Lees meer

Carrier & Partners Overzicht

Geplaatst op 31 Augustus 2018

De datacenters van NLDC vormen de grootste interconnectiviteitshub van Nederland. Vanuit onze datacenters kunt u veilig, snel en optimaal gebruikmaken van tientallen carriers. Wij dragen zorg voor een snelle implementatie en stellen u in staat op kosten te besparen.

Lees meer

AMS-IX: Wereldpartner voor regionale hotspots

Geplaatst op 6 Augustus 2018

Als belangrijkste internetknooppunt ter wereld is het voor de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) essentieel om stevig verankerd te zijn in het Nederlandse datacenter ecosysteem, dat een digital gateway to Europe vormt. Meer dan 800 netwerken wereldwijd zijn bij AMS-IX aangesloten.

Lees meer

Factsheet - Datacenter Eindhoven

Geplaatst op 6 Augustus 2018

NLDC is de enige colocatie provider in Nederland die een gecertificeerd (zowel ontwerp als het gebouw zelf) Tier IV datacenter operationeel heeft. Het datacenter heeft een volledig redundante stroom toevoer, koeling en connectiviteit.

Lees meer

Factsheet - Datacenter Aalsmeer

Geplaatst op 6 Augustus 2018

De metropoolregio Amsterdam is de digitale toegangspoort tot Europa. NLDC heeft drie datacenters in deze digitale hub, waaronder één in Aalsmeer. Met een vloeroppervlak van 5.500m2 kan snel iedere gewenste colocatie oplossing worden geleverd.

Lees meer

Factsheet - Datacenter Almere

Geplaatst op 6 Augustus 2018

De metropoolregio Amsterdam is de digitale toegangspoort tot Europa. NLDC heeft drie datacenters in deze digitale hub, waaronder één in Almere. Met een vloeroppervlak van 7000m2 kan snel iedere gewenste colocatie oplossing worden geleverd.

Lees meer

Factsheet - Datacenter Oude Meer

Geplaatst op 6 Augustus 2018

De metropoolregio Amsterdam is de digitale toegangspoort tot Europa. NLDC heeft drie datacenters in deze digitale hub, waaronder één in Oude Meer. Met een vloeroppervlak van 7.700m2 kan snel iedere gewenste colocatie oplossing worden geleverd.

Lees meer

Factsheet - Datacenter Rotterdam

Geplaatst op 6 Augustus 2018

Rotterdam heeft één van de grootste zeehavens ter wereld en trekt daarom veel internationale bedrijven aan. De laatste jaren heeft de stad ook een stevige digitale ambitie, en wordt steeds meer een onmisbaar onderdeel van de Nederlandse digitale mainport.

Lees meer

De bouw van het NLDC Tier IV datacenter

Geplaatst op 6 Juni 2018

Een Tier certificering van een datacenter door het Uptime Institute betekent dat een datacenter aan zo’n 200 criteria moet voldoen. De bouw en certificering van een Tier IV datacenter door NLDC lag dan ook niet direct voor de hand. Wat bewoog NLDC om toch een Tier IV gecertificeerd datacenter te realiseren?

Lees meer

Flexibiliteit als leidend criterium bij de keuze voor colocatie

Geplaatst op 9 Mei 2018

Veel organisaties en bedrijven hebben hun IT ondergebracht in een colocatie datacenter of willen dit op korte termijn doen. Continuïteit, beschikbaarheid en connectiviteit worden daarbij vaak genoemd als voornaamste redenen. Minder vaak wordt stilgestaan bij flexibiliteit. Tijd om daar eens in te duiken.

Lees meer

AVG compliancy voor Service Providers

Geplaatst op 12 April 2018

De AVG komt snel dichterbij. Er is veel gezegd en geschreven over de AVG, maar de behoefte aan voorlichting blijft bestaan, ook nadat de AVG is ingegaan. Jaimie Boogaers lichtte de AVG tijdens het Tier-IV event nader toe, specifiek voor service providers.

Lees meer

NLDC is de nieuwe platinum sponsor van de ISP Kartcompetitie!

Geplaatst op 6 Februari 2018

Vandaag kan ik met trots aankondigen dat NLDC platinum sponsor is van de jaarlijkse ISP Kartcompetitie. Dit jaar zal de competitie plaatsvinden op zaterdag 21 april in De Fabrique in Utrecht. Het event is een vast begrip in de sector en ook dit jaar worden weer zo’n 600 tot 800 bezoekers verwacht.

Lees meer

Persbericht: NLDC gaat partnership aan met ISPConnect

Geplaatst op 1 Februari 2018

NLDC is een partnership aangegaan met ISPConnect, de branchevereniging van internet service providers. Het partnership met ISPConnect is bedoeld om de samenwerking met de hostingbranche te verstevigen en kruisbestuiving tussen beide sectoren te bevorderen. Om die reden wordt in april een bijeenkomst georganiseerd vo…

Lees meer

NLDC is vaandeldrager van een lange traditie

Geplaatst op 1 November 2017

NLDC opereert inmiddels bijna een jaar onder haar huidige naam. Toen moederbedrijf KPN aankondigde dat het haar colocatie activiteiten onder een andere noemer zou onderbrengen, werd dit gezien als een gedurfde maar logische stap. Colocatie in datacenters is uitgegroeid tot een specialisme en daarvoor is focus noodza…

Lees meer

Digitale transformatie vraagt om flexibele connectiviteit

Geplaatst op 17 Oktober 2017

Recent lanceerde glasvezelnetwerk beheerder Eurofiber DCspine, een platform voor connectiviteit waar meer dan 30 datacenters in Nederland op zijn aangesloten. NLDC is één van de launching partners van dit project, mede omdat we onze rol als carrier neutraal datacenter serieus nemen.

Lees meer

NLDC midden in de samenleving

Geplaatst op 3 Oktober 2017

Met zes datacenters verspreid over Nederland is NLDC in iedere regio aanwezig. Vanzelfsprekend is die spreiding gunstig voor organisaties die gebruik willen maken van de colocatie diensten van NLDC. De datacenters vervullen niet alleen een (regionale) hubfunctie voor de digitale economie, maar vormen ook een springp…

Lees meer

Datacenters en hun spilfunctie in duurzame digitale transformatie

Geplaatst op 15 September 2017

NLDC was op 14 en 15 september aanwezig tijdens de Neutral Peering Days van zusterorganisatie NL-iX in het sfeervolle Kurhaus Hotel. Naast een in het oog springende stand waarop de oude Hollandse meester Rembrandt zijn opwachting maakte, werden ook bezoekers van het evenement betrokken bij de toekomst van de Nederla…

Lees meer