Digitale transformatie vraagt om flexibele connectiviteit

Geplaatst op 17 Oktober 2017 NIEUWS

Rick van Fucht, manager connectivity bij NLDC, over waarom NLDC zich heeft aangesloten bij connectiviteitsplatform DCspine

Recent lanceerde glasvezelnetwerk beheerder Eurofiber DCspine, een platform voor connectiviteit waar meer dan 30 datacenters in Nederland op zijn aangesloten. NLDC is één van de launching partners van dit project, mede omdat we onze rol als carrier neutraal datacenter serieus nemen. 

DCspine is een platform waarop connectiviteit wordt geboden. Dat klinkt wellicht wat abstract, maar je kunt het vergelijken met een rotonde waarop de aangesloten datacenters elkaar ontmoeten. Het biedt ons als datacenter operator de mogelijkheid om op ieder gewenst moment met andere datacenters een verbinding te maken voor onze klanten en daarbij de bandbreedte en uptime te leveren waar zij behoefte aan hebben. Op die manier kan eenvoudig worden gekoppeld met allerlei soorten cloud service providers en alle partijen die in de aangesloten datacenters aanwezig zijn.

Stijgende vraag naar datacenter connectiviteit

De digitale transformatie biedt veel bedrijven en organisaties de mogelijkheid om precies die applicaties en functionaliteit af te nemen waar zij behoefte aan hebben. Denk daarbij aan cloud applicaties in een publieke cloud in combinatie met managed hosting of colocatie in een datacenter, zogenaamde hybrid oplossingen. Al deze mogelijkheden zijn afhankelijk van goede connectiviteit. DCspine biedt niet alleen een ruime keuze in bandbreedtes, maar is ook zeer flexibel inzetbaar en sluit daarmee naadloos aan op de behoeften van onze datacenterklanten.

In de praktijk betekent dit dat wij dankzij de aansluiting op het DCspine-netwerk eenvoudig AMS-IX koppelingen kunnen leveren vanuit onze locaties. Ook kunnen wij op aanvraag 10, 40 of 100 Gbit verbindingen realiseren en deze flexibel beheren en kunnen wij snel schakelen tussen datacenters in “de kern” (metropoolregio Amsterdam) en onze regionale datacenters.. Tot slot kunnen wij middels DCspine connectiviteit met veel uiteenlopende partijen bieden: van cloud- en access providers tot carriers en internet exchanges. 

Gezamenlijk kansen creëren

Aansluiting op DCspine past in de benadering van de bredere markt door NLDC, waarbij partnerships en samenwerking net zo belangrijk zijn als bijvoorbeeld continuïteit. Het is voor onze klanten belangrijk dat wij hen échte onafhankelijkheid kunnen bieden. Daarvoor werken wij samen met de partijen die ons in staat stellen deze ambitie te realiseren.