“Zonder de juiste connectiviteitspartners zijn we nergens”

Geplaatst op 14 November 2018 NIEUWS

Een datacenter zonder de juiste connectiviteit is als een schip op het droge. NLDC werkt om die reden ook samen met lokale connectiviteitspartners die hun markt goed kennen en precies weten waar in hun regio behoefte aan is. Breedband Regio Eindhoven (BRE) en de Eindhoven Fiber Exchange (EFX) zijn typische voorbeelden daarvan. Samen met deze partners bedient het Tier IV datacenter van NLDC in Eindhoven klanten op de High Tech Campus en in de regio Eindhoven. 

Maatwerk dankzij regionale partners

“Zonder de juiste connectiviteitspartners zijn we nergens” aldus Rick van Fucht, manager connectivity van NLDC. “Als colocatie provider bedienen we landelijk vanuit zes datacenters honderden klanten die ieder een uniek connectiviteitsvraagstuk hebben. Dat is maatwerk en daarvoor zijn we echt afhankelijk van zowel regionale als landelijke en internationale connectiviteitspartners. De rol van providers zoals BRE en EFX moet daarbij niet worden onderschat. Regionale providers spelen niet alleen een belangrijke rol bij het bedienen van de directe omgeving van het datacenter. Zij hebben ook een brugfunctie tussen het lokale bedrijfsleven, de rest van Nederland en verder.”

De drie partijen hebben gezamenlijk tientallen klanten in de regio. Het open karakter van zowel het dark fiber netwerk van BRE als de marktplaats voor diensten en connectiviteit van EFX worden daarbij als een pluspunt ervaren. Klanten kunnen zelf kiezen bij welke aanbieder zij bijvoorbeeld VoIP of internet afnemen.

Meer weten? Lees de testimonials van Inphos+ en DSD Business Internet en download de case (pdf).

Testimonials