De pagina wordt geladen...

NLDC Datacenter Eindhoven BREEAM gecertificeerd

Het NLDC Datacenter Eindhoven heeft eind 2018 het duurzaamheidskeurmerk BREEAM ‘in use’ behaald. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en is een methode om de duurzaamheidsprestaties van gebouwen te beoordelen.

Cradle-to-cradle uitgangspunten

Bij het ontwerp van ons datacenter is uitgegaan van cradle-to-cradle principes. Er zijn zoveel mogelijk circulaire bouwmaterialen gebruikt. Ook kan het gebouw eenvoudig een nieuwe functie krijgen.

Onze doelstelling was om in deze BREEAM certificering maar liefst 4 sterren te scoren (excellent niveau). Daarom hebben we goed gekeken welke acties nodig waren om deze certificering te behalen. We startten daarbij met wat al was gerealiseerd aan beheers- en noodplannen. Omdat het gebouw al heel energiezuinig was, sloegen we de grootste slag met waterbesparende maatregelen en lekdetectie.

Ook in dit project werkten we nauw samen met partners. De adviseur duurzaam bouwen van RoyalhaskoningDHV adviseerde ons daarbij. Ook begeleidde hij de audit. En dat zorgde voor dit mooie resultaat.

Gezonde en schone werkomgeving

De BREEAM erkenning heeft betrekking op het gebouw. Én is een erkenning van een gezonde en schone werkomgeving. Natuurlijk past dat bij onze brede opvatting op duurzaamheid. Al onze inspanningen zijn gericht op een betere wereld.

Kijk voor meer details over dit project op onze projectpagina op de website van BREEAM Nederland.

Op de foto van links naar rechts: Stijn de Kruijff , Henk Veldwijk, Jeroen Vollmuller en Janine van den Kerkhof

Recent nieuws

Datacentra combineren digitalisering, energietransitie en verduurzaming

Lees artikel

“Een 7,2 is bij ons niet een voldoende”

Lees artikel

Alexandra Schless benoemd tot CEO van The Datacenter Group/NLDC-combinatie

Lees artikel
Meer nieuws
Ja, ik wil teruggebeld worden