De pagina wordt geladen...

NLDC introduceert nieuwe connectiviteitsdienst Metro Connect

NLDC levert vanaf 7 februari 2019 de nieuwe dienst Metro Connect tussen de eigen datacenters in de regio Amsterdam. De datacenters in Aalsmeer, Oude Meer (Schiphol) en Almere vormen nu samen één groot virtueel datacenter. En dat levert veel voordelen op het gebied van IP & Cloud connectiviteit.

Relined Fiber Network levert het onderlinge glasvezelnetwerk, ADVA Optical Networking zorgt voor de DWDM apparatuur. Relined voorziet in redundante glasvezelverbindingen tussen alle datacenters van NLDC die onderdeel zijn van Metro Connect. Zo kunt u rekenen op de allerhoogste beschikbaarheid. De hoogwaardige apparatuur van ADVA zorgt voor de benodigde flexibiliteit in het netwerk. En biedt naadloze upgrades naar verschillende snelheden op de backbone. NL-ix, de Interconnect Exchange, zorgt voor realisatie van het connectivity grid, implementatie van de netwerkbackbone, installatie van de netwerkapparatuur en test de verbindingen.

“Het aanbieden van colocatie- en connectiviteitsdiensten kan je tegenwoordig niet meer los van elkaar zien. Het is in 2019 een essentieel onderdeel van onze strategie om via Metro Connect verschillende partnerkanalen (IP Transit, Hosting & Cloud, etc.)  beter te bereiken. Ook het datacenter van Nikhef, promotor van het internet vanaf het eerste uur, sluit aan op onze Metro Connect. Dit maakt het eenvoudiger om met elkaar te verbinden.” aldus Rick van Fucht, manager connectivity bij NLDC.

Volgende stap in datacenter connectiviteit

Met Metro Connect zetten we een volgende stap in de ontwikkeling van datacenter connectiviteit. Want u kunt nu gebruikmaken van het grid voor connectiviteit tussen de 3 datacenters in de metropoolregio Amsterdam. Voor bijvoorbeeld backup of fallback doeleinden. En we kunnen met Metro Connect twin of triple datacenter datacenter oplossingen creëren. Zo kunt u de beschikbaarheid van uw IT-omgeving optimaliseren en verlies van data uitsluiten.

Door de efficiënte samenwerking met bovengenoemde partijen, is Metro Connect de aangewezen oplossing voor betrouwbare colocatie en connectiviteit met de hoogst mogelijke beschikbaarheid. NLDC vormt daarmee een one-stop-shop in de regio voor colocatie en connectiviteit.

Metro Connect biedt ook de mogelijkheid om maatwerkoplossingen op het gebied van connectiviteit te realiseren, bijvoorbeeld voor specifieke wensen rondom latency, beveiliging en bandbreedte. Het grid is volledig redundant uitgevoerd en ondersteunt tot 100Gb/s multiple bandbreedtes. Hierdoor kunt u flexibel uw IT-landschap inrichten en beheren.

Ja, ik wil teruggebeld worden