NL / EN
|Login

Over ons

NLDC is de grootste Nederlandse aanbieder van datacenterdiensten. Vanuit de metropoolregio Amsterdam en verschillende snel groeiende regionale hotspots, waaronder Groningen, Rotterdam en Eindhoven, bieden wij u zowel carrier- als cloudneutrale flexibele datacenter- en colocatiediensten. Met een totaal vloeroppervlak van 28.000 m2 en 22,5 MW aan opgesteld vermogen, bent u bij ons aan het juiste adres voor een snelle implementatie.

Timeline

De afgelopen twee decennia maakten onze datacenterdiensten onderdeel uit van KPN, het toonaangevende Nederlandse telecommunicatiebedrijf. In 2017 zijn onze zes datacenters losgekoppeld en zijn wij verder gegaan in een nieuw bedrijf: NLDC

2001

Ons eerste datacenter wordt geopend in Oude Meer, Amsterdam

Het datacenter in Aalsmeer, Amsterdam wordt geopend

In Almere wordt een derde datacenter geopend

Wij openen een datacenter in Rotterdam

Wij openen een datacenter in Groningen

Het eerste Nederlandse Tier IV datacenter in Eindhoven is een feit

Onze zes datacenters gaan verder in een nieuw bedrijf: NLDC

Mensen

Twee van de twaalf geaccrediteerde tierontwerpers in Nederland zijn werkzaam in ons ontwerpteam. Zij zijn speciaal opgeleid voor het ontwerpen van veilige datacenters volgens een internationale standaard en streven, samen met onze datacenter-, IT- en supportspecialisten, naar een continue verbetering van onze betrouwbare, veilige, duurzame en kwalitatief hoogstaande datacenters.

Milieu

Wij streven naar een zo laag mogelijke impact op het milieu. Al onze datacenters zijn CO2 neutraal en werken op duurzame energie. Wij gebruiken geavanceerde koel- en energiemanagementsystemen om ons totale energieverbruik in kaart te brengen. Waar mogelijk wordt het energieverbruik verminderd of zorgen wij voor een efficiëntieslag.

Ons nieuwste datacenter op de High Tech Campus in Eindhoven is het eerste datacenter ter wereld dat is gebouwd op basis van het ‘cradle to cradle’ principe. Niet alleen kan het gebouw in de toekomst makkelijk worden heringericht of afgebroken, ook alle restwarmte wordt hergebruikt. De warmte van ons datacenter verwarmt de lokale High Tech Campus en het datacenter ontvangt in ruil daarvoor koude lucht retour, wat resulteert in een negatieve CO2-footprint.

C02 neutraal