Hoe fulfilmentbedrijf Montapacking weer controle kreeg over zijn eigen schaalbaarheid

Geplaatst op 6 Augustus 2018 referenties

Montapacking, een fulfilmentbedrijf uit Gorinchem, verzorgt de logistiek voor ca. 500 webshops, waarmee ze ondernemers ontzorgen. Daar komt nogal wat bij kijken: inbound logistiek, opslag, zorgen dat bestellingen worden afgeleverd: allemaal dingen die e-commerce ondernemers liever niet zelf doen.

Klanten kunnen via een webportaal inzien wat de voorraad is, wanneer bestellingen zijn ingeboekt, de order volgen en retouren inzien. Montapacking is dus een bedrijf waar steeds meer webshopeigenaren op moeten kunnen bouwen, gezien de alsmaar groeiende e-commerce markt

En van harde groei is absoluut sprake. Het bedrijf heeft de intentie om zich te vestigen in België en Duitsland en heeft meerdere vestigingen in Nederland. Om die ambitie waar te kunnen maken en die groei te kunnen faciliteren, is continuïteit van bedrijfsprocessen nodig - evenals controle over de schaalbaarheid, legt Wouter Stolk uit, teamleider IT bij Montapacking.

Van VPN’s naar colocatie

Het IT-platform waar Montapacking op vertrouwt voor zijn dienstverlening werd niet altijd gefaciliteerd vanuit een datacenter. Stolk verklaart die keuze: “Voorheen hadden we ons platform deels uitbesteed aan een service provider en maakten we gebruik van virtual private servers. Als een klant op de fysieke shared server waar onze VPS’en op draaiden veel resources gebruikte, dan merkte je dat. Dat wilden we niet meer, want het raakte onze dienstverlening.” 

Montapacking onderzocht verschillende opties zoals een private cloud, maar dat viel tegen qua kosten en schaalbaarheid. “Daarom kozen we voor de optie om zelf de hele infrastructuur in beheer te nemen en te kiezen voor colocatie van NLDC”, zegt Stolk. “Bij NLDC ligt nu een belangrijk onderdeel van onze organisatie. Door deze overstap kregen we meer controle en grip op onze IT-infrastructuur, en kunnen we schalen op een manier die past bij onze behoeften.” Sinds anderhalf jaar staan de IT-voorzieningen van Montapacking in het Tier IV-datacenter van NLDC in Eindhoven.

Kwaliteit en vertrouwen

“De keuze voor NLDC was een keuze voor kwaliteit”, vindt Stolk. “De belangrijkste reden was hun staat van dienst en betrouwbaarheid. Door de Tier IV certificering is ons vertrouwen heel hoog. En met een active-active replicatie van ons IT-platform in het NLDC datacenter in Rotterdam (een zogenaamde Twin Datacenter oplossing) zijn onze e-fulfilment diensten altijd beschikbaar.”

Ook is de IT-teamleider tevreden over de voorzieningen die NLDC biedt. “Je wil natuurlijk het allerbeste beschikbaar hebben op het vlak van koeling, connectiviteit en noodstroomvoorzieningen. Dat bieden de datacenters van NLDC.

Meedenken met migratie

De migratie van de IT naar het datacenter verliep vlekkeloos. “Wat nieuw voor ons was, is dat er heel erg met ons werd meegedacht door het team van NLDC”, vertelt Stolk. “De samenwerking voor, tijdens en natuurlijk na de migratie gaat dan ook erg soepel. Het is makkelijk en snel schakelen met de mensen van NLDC, er zijn korte lijntjes. Ik kon ook zonder problemen met vragen terecht bij de floormanager. Naast zakelijke partner is NLDC ook discussie- en sparringpartner. Ik merk aan alles dat het onderlinge contact laagdrempelig en flexibel is. En nog een groot voordeel van NLDC is dat ze carrier-onafhankelijk zijn. We konden dus onze eigen provider meenemen. Dat alles bij elkaar maakt het heel fijn werken met NLDC.”

Montapacking

Montapacking
DOWNLOAD REFERENTIE