De pagina wordt geladen...

Uitmuntende zekerheid
met Tier IV

Data is het hart van de business. Zonder data geen bedrijfsvoering. Uw IT onderbrengen in een datacenter is dan ook logisch. Het geeft u bedrijfszekerheid. Uw data is in veilige handen. En uw business draait continu door. Daar kunt u op rekenen. Maar hoe zit het dan precies met de Tier IV certificering? We leggen het u uit.

Tier kent vier classificaties. Die staan voor de mate van uptime en continuïteit.

Daarbij staat Tier I voor de laagste garantie en Tier IV voor de hoogste garantie op beschikbaarheid en continuïteit. Het gaat er dan bijvoorbeeld om of de stroomvoorziening redundant is en welke maatregelen een datacenter heeft genomen om stroomonderbreking op te vangen.

De strengste audits

Datacenters krijgen niet zomaar een Tier certificering. Elk datacenter krijgt een strenge audit voordat een Tier certificering wordt toegekend. Het Amerikaanse Uptime Institute voert de audit uit en is ook verantwoordelijk voor opstelling van de Tier classificaties. De certificering heeft wereldwijde erkenning. En geldt als leidende standaard voor het ontwerp, de bouw en operations van datacenters. De classificaties zijn objectief en gestaafd met bewijsvoering.

Van Tier I naar Tier IV

Benieuwd naar de verschillen tussen de 4 Tier classificaties? We leggen ze u graag uit.

Tier I kent een beschikbaarheid van 99,671% en een architectuur met één distributiepad, een noodstroomgenerator, UPS en koelsysteem, zonder redundantie. Is er gepland onderhoud of wordt een systeem vervangen? Dan is het toegestaan dat ICT-systemen onbeschikbaar zijn. Er mogen en zullen ‘single points of failure’ zijn. Bij een storing of onderhoud loopt u het risico op onbeschikbaarheid van ICT-diensten.

Tier II kent een beschikbaarheid van 99,741%. Tier II heeft Tier I als basis met daarbij actieve componenten zoals UPS’en, pompen en generatoren die zijn uitgevoerd als N+1. Dat betekent dat op deze onderdelen gepland onderhoud kan worden uitgevoerd zonder dat het onbeschikbaarheid hoeft op te leveren voor ICT-diensten.

Tier III heeft een beschikbaarheid van 99,982% en is ‘Concurrently maintainable.’ Uitvoer van gepland onderhoud heeft geen invloed op de beschikbaarheid van ICT-diensten. Elk onderdeel kan worden vervangen zonder verlies van N-capaciteit voor de ICT. Door de N+1 opstellingen worden enkelvoudige storingen makkelijk opgevangen. Een Tier III datacenter kent een dubbel distributiepad, waarvan één pad actief en beschermd door N+1 noodvoorzieningen en één alternatief pad.

Tier IV heeft een beschikbaarheid van 99,995% en is net als Tier III Concurrently Maintainable. Het is bovendien zo opgebouwd dat er sprake is van ‘Fault Tolerance’ twee actieve distributiepaden beide beschermd door afzonderlijke noodvoorzieningen, geen single-point-of-failure. Een eventuele storing mag dan ook geen gevolgen hebben voor de dienstverlening. Ook mag er geen domino-effect optreden bij storingen (compartimentalisatie).

Tier IV certificering
Eindhoven

Onze locatie in Eindhoven kent een Tier IV certificering. Daarmee zijn we uniek in Nederland.

Meer over locatie Eindhoven
Ja, ik wil teruggebeld worden