De pagina wordt geladen...

We betrekken klanten bij onze innovaties

Een colocatie provider is zo goed als zijn dienstverlening. Hugo Hoekstra, vice president services bij NLDC, begrijpt dat. “We betrekken klanten bij onze innovaties. Daarmee gaan we veel verder dan alleen het beantwoorden van vragen.”

Waarom is persoonlijk contact zo belangrijk?

Eén van de belangrijkste zaken voor onze klanten is persoonlijk contact. Ze brengen hun IT, het hart van hun organisatie, bij ons onder. En dus moeten wij benaderbaar en bereikbaar zijn. Wij zetten daarin een extra stap. Wij vinden het belangrijk om al onze klanten persoonlijk te kennen en proactief te bedienen. Daar werken onder anderen ons serviceteam, de servicelevelmanagers en de floormanagers iedere dag hard aan.

Hoe waarderen klanten deze aanpak?

Eigenlijk is het niet aan mij om hierover te oordelen. Maar gaan we af op objectieve cijfers, dan mag je wel zeggen dat klanten heel tevreden zijn over onze dienstverlening. Uit het klanttevredenheidsonderzoek van 2018 bleek dat klanten de algemene ervaring met NLDC gemiddeld met een 8,2 waarderen. En ook op alle andere vlakken zien we dat de klanttevredenheid is toegenomen. Natuurlijk ben ik trots op dit resultaat en de collega’s van NLDC die hiervoor verantwoordelijk zijn.

Wat is typisch voor de dienstverlening van NLDC?

We informeren onze klanten zoveel mogelijk proactief. Een voorbeeld. We signaleren een kleine verstoring bij een klant. Eén van onze technische mensen moet het probleem verhelpen. Het eerste wat hij doet? De klant hierover bellen terwijl hij onderweg is. We streven ernaar om te signaleren voordat de klant er iets van merkt. We zitten er dus bovenop.

Naast de persoonlijke aanpak proberen we klanten zoveel mogelijk inzicht en regie te geven. Daarom introduceerden we in 2018 het myNLDC Self Service Portal. Het colocatie informatie management systeem (CIMS) is hier onderdeel van. Klanten kunnen via deze portal van alles zelf regelen. Toegang tot het datacenter bijvoorbeeld. Of het aanvragen van wijzigingen of producten. En we kunnen de portal whitelabel leveren, waardoor onze klanten het ook kunnen gebruiken voor hun klanten. Dankzij het CIMS bieden we ook realtime inzicht in het stroomverbruik en de afgesproken KPI’s zoals beschikbaarheid en relatieve luchtvochtigheid. We ontwikkelden al deze functionaliteiten op verzoek van klanten. Heel typerend voor NLDC.

Hoe bedoel je dat?

Het myNLDC portal en bijbehorende functionaliteiten is bedoeld om het contact met klanten te intensiveren. We bieden meer inzicht en gebruiksgemak. En we kunnen dankzij het portal klanten nog meer persoonlijke aandacht geven. Zo leren we hen beter kennen. Zoals in al onze activiteiten streven we naar duurzaamheid. In dit geval een duurzame relatie met klanten.

Daar willen we best een flinke inspanning voor leveren. We benaderen onze klanten actief voor feedback. Daarnaast nodigen we hen bij ons uit om te vertellen hoe zij onze dienstverlening ervaren. En vragen we wat er beter kan. We vinden het essentieel om de klant te kennen en hun behoeften te weten. Daar wordt uiteindelijk iedereen beter van.

Voor een bedrijf als NLDC met 6 locaties door heel Nederland is het best een uitdaging om dat consistent te doen. De floormanagers in onze datacenters zijn dan ook een heel belangrijke schakel. Zij zijn de ogen en oren van onze klanten.

Is het niet heel gewaagd om je klanten uit te nodigen voor een beoordeling?

Zeker. Maar zonder durf kunnen we onze servicegerichtheid niet verder aanscherpen. We vinden het belangrijk dat onze klanten betrokken zijn bij innovaties. Dat kan volgens ons alleen door transparant te zijn en open te staan voor verbetering. En eigenlijk verschilt deze aanpak nauwelijks van de manier waarop klanten op internet waardering geven voor diensten. In deze snel digitaliserende wereld is het van groot belang om nieuwe ontwikkelingen te drijven. Op technisch vlak. Maar zeker ook als het gaat om onze dienstverlening.

Wat kunnen klanten in de nabije toekomst verwachten?

We breiden onze dienstverlening verder uit. Zo is recent onze nieuwe connectiviteitsdienst Metro Connect live gegaan. Daarmee geven we onze klanten in de metropoolregio Amsterdam de mogelijkheid om bijvoorbeeld twin of triple datacenter configuraties op te zetten. Ook kijken we naar de toegevoegde waarde van diensten waarmee we de klanten kunnen ontzorgen. Maar het belangrijkste blijft het centraal zetten van de menselijke maat. Daar werken we iedere dag aan. Nu én morgen. Bij alles dat we doen.

Recent nieuws

Datacentra combineren digitalisering, energietransitie en verduurzaming

Lees artikel

“Een 7,2 is bij ons niet een voldoende”

Lees artikel

Alexandra Schless benoemd tot CEO van The Datacenter Group/NLDC-combinatie

Lees artikel
Meer nieuws
Ja, ik wil teruggebeld worden